Lifestyle

Cum te pregătești să mergi în drumeție

Am preferat dintotdeauna marea, însă ocazional îmi place să merg și la munte. Cu mașina am mers de multe ori la munte, însă doar o singură dată m-am aventurat într-o #drumetie. Eram cu un grup destul de mare de prieteni și am ales să urcăm la Vârful Postavaru, cu altitudinea de 1799m, pornind din Poiana Brașov.

Spre Vârful Postavaru sunt mai multe trasee pe care le poți urma, iar noi cred că am ales un traseu mediu. Pentru o persoană începătoare ca mine acel traseu a părut mai degraba greu, dar am reușit să ajung în vârf și să și cobor înapoi în oraș în aceeși zi.

Toți prietenii mei mai fuseseră în drumeții așa că știau deja la ce să se aștepte și, mai important, aveau echipament adecvat. Mi-au explicat și mie ce ar trebui să am cu mine în rucsac și m-am conformat. Însă un aspect care mie nu mi s-a parut așa important atunci când făceam bagajul a fost încălțămintea. Pentru că nu aveam bocanci am ales varianta care mi s-a parut la îndemână: încălțăminte de alergare. Aveam să aflu ca nu a fost o idee bună pentru că pe traseu a plouat, iar încălțămintea mea nu era impermeabilă sau adecvată pentru drumeție. Iar atunci când ai încălțăminte udă parcă îți cam taie #poftadesport .

Din fericire am avut mâncare, dulciuri pentru energie, apă, pelerină de ploaie și un hanorac pentru locurile unde mi s-a părut mai frig.

Ce am învățat din această experiență?

Atunci când alegi o pereche de bocanci ar trebui să te întrebi care este frecvența și intensitatea drumețiilor tale.

Decathlon a clasat produsele pe 3 niveluri de practicare a drumeției la munte, în funcție de performanțele și funcționalitățile acestora:

  • Practicare ocazională: 10 drumeții pe an, de aproximativ 3-4 ore, mai puțin de 10 km și mai puțin de 700 m diferență de nivel.
  • Practicare consecventă: 20 de drumeții pe an, de 4 – 6 ore, 10 – 20 km și 700 – 1200 m diferență de nivel.
  • Practicare intensivă: mai mult de 20 de drumeții pe an, mai lungi de 6 ore, mai mult de 20 km și 1200 – 2000m diferență de nivel.

Ce aș alege acum pentru o drumeție?

O pereche de concepuți pentru drumeție în natură (la șes, pe drum forestier sau pe litoral), pe vreme uscată.

Avantajele acestor bocanci:

  • Amortizare pe toată lungimea tălpii, datorită celor 6 mm de spumă EVA.
  • Susținere. Față din material flexibil. Șiret cu 6 orificii sau cârlige pentru susținere.
  • Protecție pietre din cauciuc, la vârf.
  • Față mid, pentru a proteja de pietre și crenguțe.
  • Aderență. Talpă din TPR cu crampone de 3.5 mm, adaptate pentru trasee naturale.
  • Branț detașabil, care poate fi înlocuit cu unul ortopedic.

Prețul acestor bocanci este 89,99 lei și îi puteți achiziționa de .

Decathlon se concentrează pe modul în care poate oferi echipament sportiv la cel mai bun raport calitate – preț pentru minim 80 de sporturi. Iar ca să te convingi de asta, toate produsele #DecathlonRomania au o garanție de doi ani de zile ca tu să fii foarte mulțumit.

Vouă vă plac drumețiile?

10 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *