Travel

Luna de miere in Italia: coasta amalfitana si Napoli

Ne-am întors aproape de o lună din luna noastră de miere pe care am petrecut-o în Italia pe coasta amalfitană și în Napoli. Înițial ne doream un EuroTrip cu mașina, dar ne-am dat seama că nu mai aveam îndeajuns de multe zile de concediu pentru a putea vizita tot ce ne propusesem. Drumul cu mașina până în Italia este destul de lung, aproximativ 24 ore (fără oprire) doar dus….Soluția a fost să mergem cu avionul și să stăm o săptămână, nu două așa cum ne gândisem inițial.

Coasta amalfitană era pe lista noastră de dorințe de mult timp, iar luna de miere a fost prilejul perfect să ne împlinim această dorință. Am început research-ul cu câteva luni înainte de nuntă, ne-am pregătit itinerariul și am bifat aproape toate obiectivele selectate.

Cum ajungi pe coasta amalfitană?

Pentru a ajunge pe coasta amalfitană cel mai apropiat aeroport este cel din Napoli. Din aeroportul din Napoli puteți lua un microbuz care vă duce direct în Amalfi. Costul unei călătorii este 20 euro. Se poate ajunge și cu trenul, iar costul este mai redus, dar noi am preferat să mergem cu acel microbuz. Din păcate acest microbuz nu cred că este disponibil tot timpul anului, iar duminica nu circulă.

Cel mai important de reținut este că localitatea principală este Amalfi, iar de acolo pleacă autobuze spre toate celelalte destinații de pe coastă. Am preferat să nu închiriem o mașină, ci să ne folosim de transportul în comun, de autobuze mai exact. Străduțele sunt extrem de înguste, doar cu serpentine, foarte puține locuri de parcare și cu un tarif mare (minim 4 euro/oră).

Transportul în comun este bine pus la punct, există un orar bine stabilit așa că a fost ușor să știm la ce oră vin autobuzele. Găsiți AICI toate informațiile despre autobuzele din Amalfi, trenul Circumvesuviana, autobuzul care te duce și te aduce la și de la aeroportul din Napoli.

Amalfi

Cazarea

Am ales să ne cazăm în Scala, nu în Amalfi și am avut parte de liniște și o priveliște minunată. Din Scala luam un autobuz care ne ducea în Amalfi, iar calatoria dura în jur de 20 minute. Am stat 5 zile în Scala, iar apoi am mai stat încă 2 zile în Napoli. A fost o decizie bună pentru că ne-a fost mai ușor să ajungem din Napoli la aeroport decât ne-ar fi fost să ajungem din Scala.

Am plecat din Scala într-o duminică, iar cum acel microbuz nu circula am luat autobuzul până în Amalfi, din Amalfi am luat alt autobuz până în Salerno, iar din Salerno am luat trenul până în gara din Napoli. Din gară am luat acel autobuz care te duce direct la aeroport. Deci un drum de câteva ore bune.

Scala

Ce itinerariu am avut?

 • Ziua 1: București – aeroport Napoli – cazare Scala
 • Ziua 2: Amalfi
 • Ziua 3: Sorrento
 • Ziua 4: Ravello și Positano
 • Ziua 5: Ravello
 • Zilele 6-7: Napoli

Peste tot peisajele sunt spectaculoase și nicio locație nu seamănă cu cealaltă, trebuie vizitate fiecare în parte! Ne-ar fi plăcut să avem mai mult timp în această vacanță pentru a vizita în detaliu, așa că ne-am propus să revenim cândva în aceste locuri minunate.

Voi reveni cu articole separate despre aceste destinații.

Sorrento

Positano

Ravello

Napoli

Voi unde ați fost sau unde doriți să mergeți în luna de miere?

S-ar putea să-ți placă și...

8 comentarii

 1. Elena spune:

  Atât de frumos și minunat ați petrecut luna de miere! Să fiți sănătoși ,să vă iubiți toată viața și să aveți parte numai de bucurii!

 2. noi in luna de miere am fost in tara – sighisoara, maramures, sovata . a fost tare fain!

 3. Ador Italia si am incercat sa bifam cateva orase importante si statiuni, in aceasta zona minunata sper sa ajungem si noi, anul viitor.

 4. La mine nu e cazul de luna de miere, dar am fost acum ceva ani in Italia si as vrea sa ma intorc acolo, in Toscana.

 5. Italia este foarte frumoasă, mai ales zona în care ți-ai petrecut luna de miere. Felicitări pentru alegere, dar și pentru căsătorie! Casă de piatră și mulți ani fericiți împreună!
  Cât desre Italia ca destinație de vacanță, este pe lista mea scurtă.

  1. Multumim frumos!

 6. Nu am avut o luna de miere usor diferita, in schimb mi-as dori sa ajung sa vad aceasta zona a Italiei. Am tot citit diverse informatii, dar toata lumea o lauda

 7. Pare o locatie de vis… ai facut o alegere buna!! Mi-ar placea sa ajung acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *