Beauty

Rutina de ingrijire a tenului in anotimpul cald

În fiecare sezon ne adaptăm rutina de îngrijire a tenului. Iarna avem nevoie de produse mai bogate, care să lupte contra frigului, vara avem nevoie de texturi lejere, care să intre rapid în piele și neapărat de protecție solară.

Rutina mea încerc să fie cât mai minimalistă, să nu încarc tenul prea mult. Am câteva produse pe care le folosesc de mulți ani și la care mă întorc mereu, dar îmi place și să încerc produse noi. Folosesc mereu și eșantioane, mai ales de creme de față și de ochi, și nu de puține ori s-a întâmplat să îmi placă un produs așa de mult încât să îl cumpăr în varianta full-size.

Ce folosesc în momentul de față? Haideți să vă povestesc.

Curățare

Pentru curățarea tenului dimineața și seara alternez între 2 produse: Chanel La Mousse (despre care am scris AICI) și spuma de curățare pentru față și ochi Apivita (despre care am scris detaliat AICI).

Crema de curățare La mousse este un produs spornic, ai nevoie de o cantitate extrem de mică pentru o utilizare. Textura sa bogat cremoasă se transformă într-o spumă ușoară la aplicarea pe piele și în contactul cu apa. Efectul este de ten foarte curat.

Spuma de curățare pentru față și ochi Apivita varianta cu măsline, lavandă și propolis, este un produs care curăță delicat tenul, fără să îl usuce, are un efect calmant și lasă tenul proaspăt.

Demachiere

Pentru demachiere produsul meu de bază este apa micelară Bioderma Sensibio H2O. Un produs despre care cel mai probabil a auzit toată lumea și își merită pe deplin laudele. Demachiază orice urmă de machiaj, nu usucă tenul și nu ustură chiar dacă este folosită și pentru demachierea ochilor.

Hidratare

La capitolul hidratare alternez între 2 creme de față: Shiseido Waso Shikulime și Bioderma Sensibio DS+. Momentan nu mai folosesc în mod uzual o cremă de ochi, deși am folosit foarte mulți ani.

Crema hidratantă Shiseido Waso Shikulime este potrivită pentru tenul normal și uscat și are o textură destul de „grasă”, dar care intră rapid în piele. Crema menține nivelul de umiditate în piele timp de până 48 de ore, îi conferă strălucire și un aspect vizibil mai plin. Am mai povestit despre această cremă AICI.

Bioderma Sensibio DS+ este destinată îngrijirii pielii sensibile cu roșeață și scuame, așa că o folosesc doar când este cazul de așa ceva. Are o textură lejeră și se absoarbe imediat în piele.

Protecție solară

Protecția solară este foarte importantă, cu atât mai mult în anotimpul cald, așa că eu folosesc Bioderma Photoderm Creme cu SPF 50+. Un produs pentru tenul uscat și sensibil, cu o textură hidratantă. Nu lasă urme grase și nu are miros.

Mască de față

Minim o dată pe săptămână îmi place să mă răsfăț cu o mască de față, iar preferatele mele sunt cele de la The Body Shop. Momentan folosesc masca purificatoare pentru ten Himalayan Charcoal. O mască exfoliantă cu textură de namol ce curăță intens și detoxifică tenul. Conține cărbune de bambus de la poalele Muntelui Himalaya, frunze de ceai verde din Japonia și ulei din arbore de ceai organic obținut prin programul Community Trade din Kenya.

Rutina voastră de îngrijire a tenului în ce constă?

S-ar putea să-ți placă și...

5 comentarii

  1. Am o demachiere cu doua produse in paralel, apoi lotiune tonica, apa termala și un ser sau fiole, cremă de ochi și crema hidratanta.

  2. Curatarea si demachierea sunt si pentru mine sfinte zi de zi. Masca aplic doar odata pe saptamana.

  3. In afara de produsele de la Bioderma, nu avem nimic in comun in rutina noastra. Oricum ar fi, ma bucur ca descopar produse noi pe care sa le pot incerca

  4. Îmi place să m grijă de tenul meu cu produse care i se potrivesc. Demachiere, curățare, mască, cam o dată pe săptămână, și cel mai important, crema hidratantă.
    Biodema și Chanel le cunosc și îmi plac și mie.

  5. Buna! Eu am o rutina extrem de minimala, doar curatare si hidratare, dimineata, ocazional seara si o masca o data la cateva zile. Multumim ca ai impartasit cu noi rutina ta.
    Multa sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *