Beauty

Am reciclat produse M·A·C Cosmetics in Austria

Incerc sa contribui la reducerea poluarii planetei facand alegeri sustenabile si recicland majoritatea ambalajelor produselor pe care le folosesc. Sunt mereu in cautare de branduri care au programe pentru reciclarea propriilor produse, cum este programul de reciclare Farmec.

Cand am inceput sa folosesc produse de machiaj, cam pe la 14-15 ani, ma uitam la tutoriale de machiaj pe Youtube. Produsele utilizate in acele videoclipuri ori nu erau disponibile in Romania pe vremea aceea, ori erau prea scumpe pentru bugetul meu. Tot cam in aceea perioada am descoperit brandul M·A·C Cosmetics si am aflat despre programul lor de reciclare Back to M·A·C. Cand spun „descoperit” ma refer ca doar am aflat despre acest brand si produsele lui pentru ca au mai trecut multi ani de atunci si pana am achizitionat si folosit primul produs M·A·C Cosmetics.

In prezent produsele M·A·C au ajuns sa faca parte din rutina mea de machiaj si sa fie folosite in mod constant. Tocmai de aceea am strans destule ambalaje ale produselor M·A·C folosite de-a lungul timpului.

Programul de reciclare Back to M·A·C inca nu este disponibil in Romania, din pacate, asa ca am luat cu mine ambalajele in cea mai recenta excursie la Viena pentru a le recicla.

Cum functioneaza programul Back to M·A·C?

Pentru a putea fi reciclate ambalajele trebuie golite de produs si curatate. Dupa ce sunt preluate ambalajele sunt zdrobite, spalate si din nou granulate. Sunt apoi reciclate pentru a face noi materiale. Ceea ce nu poate fi reciclat este transformat în energie.

In plus, la returnarea a 6 recipiente goale ale produselor de machiaj M·A·C la un magazin M·A·C participant la campanie primesti gratuit un ruj full-size, nuanta fiind la alegere.

Ca parte a obiectivelor companiei-mama, Estée Lauder, 75-100% din ambalaje vor fi reciclabile, reincarcabile, reutilizabile, reciclate sau reutilizabile pana in anul 2025.

Ce produse pot fi reciclate?

Majoritatea ambalajelor primare ale produselor M·A·C pot fi returnate ca parte a programului Back to M·A·C. In cutia in care vine produsul M·A·C o sa gasiti inscriptia Back to M·A·C. Daca nu gasiti aceasta inscriptie inseamna ca produsul nu poate fi reciclat in cadrul programului.

Ce produse nu sunt acceptate in cadrul programului de reciclare?

  • Fard de ochi / fard de obraz / tava de pudra din metal Pro Palette
  • Ambalaje secundare de orice fel: cutie de hartie, ambalaje din plastic / celofan, pungi de cumparaturi etc.
  • Mostre si produse Sized to Go
  • Aplicatoare/ unelte cosmetice de unica folosinta, aplicatoare de gene, puf, bureti, foarfece, spatule, ascutitoare, pensete
  • Accesorii: genti, curele, cutii de machiaj

Cum a decurs reciclarea in Viena?

Usor si rapid. Am mers intr-un magazin M·A·C cu ambalajele pe care le aveam, cei de acolo le-au verificat si mi-au spus sa imi aleg nuanta de ruj pe care mi-o doresc. Am ales nuanta Whirl, un ruj mat cu o nuanta de nude mai inchis. Aveam deja nuanta Velvet Teddy, insa mi se pare prea deschisa pentru tenul meu, asa ca am cautat o varianta putin mai inchisa.

Voi strange in continuare ambalajele produselor M·A·C pentru a le recicla si sper sa fie disponibil acest program cat de curand si in Romania. Pana atunci insa voi recicla in strainatate.

As vrea sa stiu daca voi reciclati in general, nu neaparat produse cosmetice. Cu sau fara vreun beneficiu de pe urma reciclarii. Astept sa imi spuneti in comentarii.

14 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *