SuperBlog

Cum să organizezi o petrecere de Halloween

Ştiai că?

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri. – informaţiile de mai sus au fost preluate de pe Wikipedia.

În România încă nu se sărbătoreşte Halloween aşa cum se sărbătoreşte la nivel internaţional, însă dacă îţi place această sărbătoare uite ce ar trebui să faci pentru o petrecere de Halloween reuşită:

Alege tema petrecerii

Luați în considerare stilul petrecerii de Halloween care vă interesează. Temele din care puteţi alege ar fi:

  • Tema casei bântuită
  • Tema casei groazei
  • Tema dovleacului
  • Petrecere costumată – invitaţii trebuie să vină costumaţi

Alcătuieşte o listă cu cele necesare

Pune pe hârtie ce trebuie cumpărat şi făcut pentru petrecere: decoraţiuni, mâncare, muzică, jocuri de societate dacă este cazul.

Alcătuieşte lista invitaţilor

După ce ai lista şi confirmările invitaţilor poţi face cumpăturile. Dacă petrecerea se va ţine la tine acasă limitează numărul invitaţilor pentru ca ei să se simtă bine şi tu să nu ai foarte mult de strâns după.

Pregăteşte un playlist muzical

Când deja ştii ce invitaţi vei avea poţi alcătui un playlist pe gustul tuturor. Muzica nu trebuie să fie doar melodii -gândiți-vă și la efectele sonore (de groază)!

Decorează şi pregăteşte mâncarea

Scoateți decorațiunile în ziua petrecerii. Mutați mobila din drum, asigurați-vă că există o mulțime de spațiu liber pentru ca oaspeții să danseze, să joace jocuri etc. Puneți mâncarea într-un loc ușor accesibil, dar nu undeva care să împiedice mișcarea. Asigură-te ca există îndeajuns de multe băuturi pentru toată lumea.

Alegeri feluri de mâncare pe gustul tuturor, de preferat ceva care se poate mânca şi cald, şi rece, cum ar fi pizza. Poţi apela la pizza congelată pe care doar să o încălzeşti 10-12 minute la cuptor. Electrocasnicele de calitate îţi vor uşura munca în bucătărie. Sisteme complete pentru bucătăriile de uz casnic și aplicații profesionale de food service, în domeniul preparării cafelei și în furnizarea soluțiilor de igienă găseşti la Franke magazin online.

Franke este o companie fondată în Elveția, în anul 1911. Extinsă la nivel global, aceasta are 70 de subsidiare în 40 de țări. Franke își propune să nu facă niciun compromis când vine vorba de calitate, inovație și stil, inspirându-i astfel pe clienți și transformându-i în adevărați ambasadori de brand. Noile colecții au fost gândite special pentru a oferi o experiență inedită de utilizare. Gama de produse Maris face ca bucătăria să devină spațiul preferat de întâlnire al familiei, Mythos aduce performanța ridicată în propria locuință, iar Smart nu lasă nicio dorință sau nevoie nesatisfăcută grație tehnologiilor adoptate.

Foto de pe www.frankemagazinonline.ro

Acest articol a fost scris pentru competiţia SuperBlog 2021.

S-ar putea să-ți placă și...

5 comentarii

  1. Mi-ar placea sa organizez si eu o petrecere, pacat ca situatia nu ne prea permite

  2. Îmi place mult ideea ta de articol inspirational și util.

  3. Anul acesta nu am reușit dar la anul cu siguranță vom face și noi ceva cu aceasta ocazie.

  4. Eu tot mai sper sa fie posibila organizarea unei petreceri de Halloween la locul de joaca. Nu cred ca fac acasa pentru ca …. e complicat sa fac acasa

  5. Ar fi fain sa organizez o petrecere, Nu m-am gandit. Multumesc pentru idee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *