Beauty

De ce ar trebui sa folosim produse cu protectie solara

Factorul de protecție solară (FPS) este o măsură a capacității unui produs de protecție solară de a proteja pielea împotriva radiațiilor UVB și UVA. Este important să folosim produse cu factor de protecție solară atunci când expunem pielea la soare, pentru a reduce riscul de arsuri solare, îmbătrânire prematură a pielii și dezvoltarea cancerului de piele.

Există o gamă largă de produse cu factor de protecție solară disponibile pe piață, inclusiv creme, loțiuni, spray-uri și balsamuri. Este important să alegeți un produs cu factor de protecție solară adecvat pentru tipul dumneavoastră de piele și pentru nivelul de expunere la soare.

În general, produsele cu factor de protecție solară mai mare oferă o protecție mai bună împotriva radiațiilor UVB și UVA. Acestea sunt cele două tipuri de radiații solare care pot dăuna pielii. Radiațiile UVB sunt responsabile pentru arsurile solare, în timp ce radiațiile UVA pot pătrunde mai adânc în piele și pot cauza îmbătrânirea prematură a pielii și dezvoltarea cancerului de piele.

Cumpără de aici produse cu protecție solară

Deși un produs cu factor de protecție solară mai mare poate oferi o protecție mai bună, este important să-l aplicăm corect și să-l reaplicăm după fiecare două ore sau după ce ne-am scufundat în apă sau am transpirat excesiv. De asemenea, trebuie să fim atenți la data de expirare a produsului, deoarece acesta poate pierde eficacitatea în timp.

Există mai multe motive pentru care ar trebui să folosim produse cu factor de protecție solară (FPS):

Citește și Rutina de îngrijire a tenului în anotimpul cald

1. Protejează împotriva arsurilor solare: Produsele cu FPS ne protejează împotriva radiațiilor UVB, care sunt responsabile pentru arsurile solare. Arderea pielii poate cauza durere, roșeață, descuamare și poate crește riscul de a dezvolta cancer de piele.

2. Previn îmbătrânirea prematură a pielii: Radiațiile UVA pot pătrunde mai adânc în piele și pot cauza îmbătrânirea prematură a pielii, cum ar fi ridurile, petele solare și pierderea elasticității pielii.

3. Reduc riscul de cancer de piele: Utilizarea regulată a produselor cu FPS poate reduce riscul de a dezvolta cancer de piele. Cancerul de piele este cea mai comună formă de cancer și poate fi prevenit prin protejarea pielii împotriva radiațiilor solare.

4. Protejează împotriva altor probleme de sănătate: Radiațiile solare pot provoca alte probleme de sănătate, cum ar fi cataracta și alte probleme de vedere. Utilizarea produselor cu FPS poate ajuta la prevenirea acestor probleme.

5. Ajută la menținerea sănătății pielii: Pielea noastră este primul nostru strat de protecție împotriva mediului înconjurător. Utilizarea produselor cu FPS poate ajuta la menținerea sănătății pielii noastre și la prevenirea deteriorării cauzate de radiațiile solare.

În concluzie, factorul de protecție solară este un element esențial în protejarea pielii împotriva radiațiilor solare dăunătoare. Alegeți un produs cu factor de protecție solară adecvat pentru tipul dumneavoastră de piele și aplicați-l corect și regulat pentru a vă proteja pielea și a preveni apariția problemelor de sănătate legate de soare.

Voi folosiți produse cu protecție solară?

S-ar putea să-ți placă și...

10 comentarii

 1. folosesc si eu produse cu spf. 30 sau 50 vara, 15 sau 30 in sezonul rece

 2. In ultimii ani nu mai plec nicaieri fara produse cu SPF, pentru ca in adolescenta am fost inconstienta si m-am ales cu foarte multe pete pigmentare de la soare.

 3. Eu nu am voie sa stau la soare – toate femeile care au avut vreodata o tumoare, de orice fel, si au fost operate (sau nu), nu au voie la soare! Asa ca si cand ies la cumparaturi, vara, folosesc o crema cu SPF, nu neaparat mare, dar sa fie cat de cat!

 4. Folosesc produse cu SPF pe toată perioada anului. Toată lumea ar trebui să fie atentă la acest aspect.

 5. Foarte utile informatii! Si eu folosesc produsele de protectie solara 🙂

 6. Dana spune:

  Mai ales vara, trebuie sa folosesc , fac alergie la Radiațiile solare.

 7. Sunt ceva ani de când protecția solară nu-mi lipsește niciodată. Aleg produse cu factor ridicat, SPF 50, de calitate.

 8. Eu folosesc produse cu protectie solara pentru ten pentru ca dupa sarcina mi-au aparut ceva pete pigmentare si se intensifica daca le las fara SPF

 9. Intrebarea mea ar fi cum sa nu folosim produse cu protectie solara, zi de zi?

 10. Ion Anamaria spune:

  Folosesc SPF zilnic indiferent de anotimp.. Mai ales acum vara, folosesc maximul de protecție, pentru ca stau în soare, praf, vânt, zilnic ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *