Beauty

Minimalismul in machiaj: calitate, nu cantitate

Mă bucur că a dispărut trendul de acum câțiva ani cu acele colecții exagerate de machiaj. De ce? Pentru că multe produse nu ajungeau să fie folosite nici măcar o dată și ajungeau direct la gunoi după ce adunau praf câteva luni (sau câțiva ani cel mai probabil, pentru că nu se îndurau să le arunce). Maximalismul a fost la modă în perioada respectivă și aproape toată lumea se străduia să adune cât mai multe lucruri dintr-o categorie (machiaj, haine, genți, accesorii etc).

În prezent trendul tinde mai mult către minimalism, poate și din cauza prețurilor mărite și a inflației, dar și pentru că oamenii fac alegeri mai conștiente.

Dacă ar fi să definesc minimalismul într-un singur cuvânt aș alege NECESITATE. Lucruri utile, de care chiar ai nevoie și pe care le folosești frecvent.

Minimalismul este perceput diferit de fiecare în parte. Nu există un număr maxim de produsele pe care ar trebui să le ai ca să te numești minimalist, nici măcar un număr orientativ. Ce pentru mine înseamnă puțin, poate pentru o altă persoană înseamnă mult.

Trebuie să recunosc că de când a început pandemia m-am machiat din ce în ce mai rar. Înainte de pandemie când mergeam zilnic la birou nu era zi în care să nu mă machiez. Dar de când am început să lucrez mai mult de acasă (nu am ședințe video la care trebuie să particip) am renunțat să mă mai machiez așa de des, iar acum chiar dacă merg 2 zile pe săptămână la birou tot nu mă machiez. Aleg să mă machiez mai mult în weekend sau la evenimente.

Chiar și atunci când mă machiam zilnic trusa mea de machiaj conținea puține produse pentru că în timp mi-am dat seama care este machiajul care mă avantajează, ce culori și ce produse să folosesc. Recumpăr mereu produsele de bază (fond de ten, pudra, anticearcăn) și doar pe celelalte le mai alternez (rujuri, farduri de obraz).

Ce conține trusa mea de machiaj

Voi câte produse de machiaj folosiți? Vă machiați în fiecare zi sau doar la ocazii?

S-ar putea să-ți placă și...

7 comentarii

  1. Eu ma machiez ori de cate ori ies din casa si imi plac culorile tari si rujurile in nuante rosu si nude.

  2. eu am o colectie impresionanta de produse de makeup, de asta nici nu mai imi doresc nimic din categoria asta. inainte ma machiam mai des, insa vara urasc sa am ceva pe fata. o data cu venirea toamnei, da, ma voi machia zilnic probabil

  3. Mai mult la ocazii ma machiez eu.

  4. Eu ma machiez in fiecare zi cand ies in oras, si aleg doar produse de calitate de la branduri care mi se potrivesc si sunt de incredere. Machiaj natural aleg eu mai mereu, si uneori pata de culloare e pe buze sau discret la ochi.

  5. In fiecare zi folosesc doar ruj si fond de ten.

  6. Ma machiez de 3-4 ori pe saptamana si nu imi fac un machiaj prea elaborat. Ai niste produse super bune

  7. În machiaj și eu prefer cât mai puține produse, îmi place alegerile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *