SuperBlog

5 sfaturi pentru o atmosferă cozy acasă

Wikipedia menţionează despre hygge că este un adjectiv danez și norvegian frecvent utilizat, ceea ce înseamnă „confortabil”, „plăcut”, „frumos”, „bun”. Acest adjectiv este adesea folosit în sensul de „tipic danez”. Hygge este un concept folosit de danezi pentru a arăta modul de viață frumos.

Despre Danemarca se spune adesea că ar fi cea mai fericită ţară din lume, iar în Copenhaga se găseşte chiar şi un Institut de Cercetare a Fericirii. În Danemarca vremea mohorâtă durează o mare parte din an aşa că au ales să îşi amenajeze casele cât mai primitor având în vedere că petrec destul de mult timp înăuntru.

Şi noua ca români ne place să ne adunăm împreună cu familia şi prietenii la evenimentele plăcute din viaţa noastră, iar de cele mai multe ori aceste întâlniri se petrec acasă. Fiecare încearcă să aibă o casă cât mai primitoare, pentru noi în primul rand, dar şi pentru momentele când primim musafiri.

Acasă nu este un loc, e un sentiment.

Cecelia Ahern

Sfaturi utile pentru o atmosferă „cozy” acasă

O baie cu spumă la lumina lumânărilor

După o zi grea la birou şi un drum prin frig îţi doreşti cu siguranţă o baie fierbiente cu multă spumă. Aprinde câteva lumânări parfumate, toarnă-ţi un pahar de vin bun şi relaxează-te citind o carte bună sau ascultând muzica preferată.

Recomandare: la următoarea renovare investeşte într-o cadă cu hidromasaj pentru un răsfăţ suprem. La Favi.ro găseşti o varietate de căzi de baie, alege ce ţi se potriveşte.

Foloseşte lumină ambientală

Micşorează intensitatea luminii din casă atunci când nu ai nevoie în mod specific de ea. Alege o veioză sau un lampadar pentru a crea o atmosferă mai intimă şi mai călduroasă. Folosind mai puţină lumină vei face un bine atât planetei, cât şi portofelului tau.

Un fotoliu comod doar pentru tine

Canapeaua este pentru întreaga familie, dar fotoliul este doar al tău. Cuibăreşte-te sub o pătură pufoasă, ia o cană de ceai sau de ciocolată caldă cu tine şi alege o carte din bibliotecă.

Recomandare: Petrece periodic timp de calitate cu tine.

Colaj realizat în Canva cu fotografii din arhiva personală

Adaugă obiecte personale

Ramele cu fotografii de familie sau suvenirurile aduse din concedii vor face din casa ta un loc mai primitor şi adaugă o notă personală. Aceste obiecte îţi vor trezi amintiri plăcute care îţi vor aduce un zâmbet pe buze.

Decorează conform sezonului

Dacă îţi place să schimbi mereu ceva prin casă decoraţiunile de sezon sunt cheia. Alege una sau două culori ca temă principală şi pune-ţi la încercare abilităţile de designer de interior. Poţi decora pentru primavară. vară, toamnă, Paşte, Crăciun, Anul Nou, Halloween, posibilităţile sunt pentru toate gusturile.

Pe final, o recomandare

FAVI este cel mai mare motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni din România. Pe FAVI.ro se găsesc aproape un milion de produse, de la peste 250 de magazine din România.

Mulțumită motorului de căutare FAVI.ro, nu mai este necesar să accesezi magazin după magazin online pentru a găsi produsele dorite. Poți alege cu ușurință mobilă și decorațiuni în funcție de stil, culoare, preț, material și multe alte caracteristici.

Favi.ro poate fi ajutorul tău în drumul către o casă primitoare pe care o poţi numi ACASĂ.

Acest articol a fost scris pentru competiţia SuperBlog 2021.

13 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *