SuperBlog

Ziua bună începe cu planificarea zilei

Trăim în secolul vitezei, totul se întâmplă aproape mai repede decât putem să procesăm, iar organizarea de zi cu zi este esenţială pentru ca totul să meargă bine.

Mie, organizarea zilnică îmi aduce o mare satisfacţie, mă motivează şi mă face să fiu mai productivă.

Taskurile şi evenimentele importante mi le notez în calendarul telefonului, iar celelalte obiective în agendă. Am mereu un TO-DO list şi mă bucur de fiecare dată când bifez un punct de pe listă. Lista o încep ori seara înainte de culcare pentru ziua următoare, ori dimineaţa înainte de micul dejun. Simt că deja am realizat ceva în ziua respectivă şi mă simt motivată să continui.

La micul dejun prefer ceva dulce, un ceai sau o ciocolata caldă alături de un croissant sau câţiva biscuiţi. Uneori mănânc cereale cu lapte.Trebuie să recunosc ca beau cafea doar ocazional aşa că nu cunoşteam prea multe detalii despre cafea, însă m-am documentat şi iată ce am aflat.

Ştiai că?

Există mai multe specii de arbori de cafea ce produc peste 25 de tipuri de cafea. Cele mai cultivate şi populare sunt Arabica şi Robusta.

De pe site-ul Kfea.ro am aflat care este diferenţa între cele 2 tipuri de cafea:

Cafeaua Arabica

Pe piaţă se găsesc în mare parte sortimente care conţin fie 100% Arabica, fie 80% Arabica şi restul Robusta sau 60% Arabica şi restul Robusta.

Cafeaua Arabica tinde să aibă un gust mai aromat, mai fructat. Este practic partea aromată a cafelei. În schimb este mai acidă.

Cu toate acestea, plantele de Arabica sunt mai sensibile şi mai greu de întreţinut. În plus, durează mai mult până când fac fructe şi se poate trece la culesul boabelor.

Cafeaua Robusta

Robusta este cea care dă crema cafelei, conţine de două ori mai multă cofeina şi este mai amăruie, cu un gust reminiscent asemanator cu gustul de alune.

Aceste boabe sunt considerate inferioare celor de Arabica, însă unele tipuri de Robusta sunt de înaltă calitate şi preţuite mai ales când vine vorba de espresso-uri, deoarece au un gust puternic şi fac cremă mai multă.

Această categorie de boabe este mai usor de cultivat, deoarce cresc la altitudini mai mici decât Arabica şi sunt mai puţin vulnerabile în fata dăunătorilor şi a vremii nefavorabile. În plus, plantele de Robusta produc seminţe mai multe şi mai rapid decât cele de Arabica.

Ştiai că?

Etolia este cafea proaspăt prăjită cu o miscelă ideală și un grad de prăjire special pentru prepararea unei savuroase cești de cafea. Cafeaua proaspăt prăjită este o categorie aparte de cafea, care se aduce verde în țară și se prăjește local, pentru a fi cât mai proaspătă posibil. Astfel, se poate savura la nivelul său maxim de aromă. Fiecare origine are alte nuanțe, alte note, altă savoare. 

Beneficiile cafelei

  • este o sursă de antioxidanţi
  • reduce riscul dezvoltării anumitor boli cum ar fi Parkinson sau Alzheimer
  • reduce migrenele
  • protejează ficatul
  • îmbunătăţeşte memoria pe termen scurt
  • îmbunătăţeşte performanţa exerciţiilor fizice

Despre Kfea.ro

Kfea.ro este primul și cel mai mare magazin de cafea online din România. Cu o vechime de peste 15 ani, oferă clienților experiențe plăcute prin comercializarea unor produse de calitate: de la o multitudine de sortimente de cafea (cafea boabe, cafea măcinată, capsule și nu numai), la aparate de cafea și produse de întreținere, produse de vending, ceai, ciocolată caldă etc.

Acest articol a fost scris pentru competiţia SuperBlog 2021.

11 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *