Mama și bebe

Ce lucruri ne-au fost utile pentru bebelușul nou-născut

Să fii părinte pentru prima dată poate fi o experiență minunată, dar și copleșitoare. Există atât de multe lucruri de luat în considerare și de pregătit înainte ca micuțul să sosească pe lume.

Un aspect important este asigurarea confortului și siguranței bebelușului, iar aceasta implică alegerea celor mai bune produse pentru nevoile sale.

În acest articol vom împărtăși experiența noastră personală și vom recomanda câteva produse esențiale care ne-au fost de mare ajutor în primele luni de viață ale bebelușului.

De la scutece și produse de îngrijire, la cărucior și scoică auto, vom acoperi o gamă largă de elemente care au făcut viața noastră mai ușoară și mai plină de bucurie.

Sperăm că aceste recomandări vă vor fi de folos și vă vor ajuta să faceți cele mai bune alegeri pentru micuțul vostru. Să începem aventura minunată a îngrijirii unui nou născut!

Lista lucrurilor necesare pentru bebeluș

  • Scutece mărimea 1 – de obicei scutecele mărimea 1 sunt pentru 2-5 kg așa că cel mai probabil pe acestea le veți folosi
  • Șervețele umede – preferatele noastre sunt cele de la Huggies Pure, conțin 98% apă
  • Cremă pentru iritația de scutec – am testat multe variante, dar am rămas la unguentul Bephanten
  • Forfecuță – unghiile îi vor crește rapid, trebuie tăiate cam de 2-3 ori pe săptămână, așa că o forfecuță sau o unghieră sunt necesare
  • Biberoane și sterilizator – biberoanele care se foloseau în maternitatea unde am născut și cele pe care am continuat să le folosim și noi acasă sunt cele de la Lansinoh. Acestea imită cel mai bine forma sânului și sunt acceptate de majoritatea bebelușilor. Iar sterilizatorul pe care îl avem este de la Philips Avent.

Citește și Ce hăinuțe alegem pentru un bebeluș nou-născut

  • Gel pentru curățare – cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este să alegeți un produs care are și pompiță. O să fie nevoie să spălați bebelușul des și o să vă fie mai ușor când o să țineți bebelușul doar să apăsați pe pompiță, nu să stați să defiletați capace. Noi folosim gelul spumant de la Bioderma din gama ABC Derm.
  • Ser fiziologic – o să îl folosiți în multe situații, trebuie să aveți în casă
  • Aleze – raportul calitate-preț este cel mai bun la cele de la Synek Baby, doar pe acestea le-am folosit
  • Cădiță – am ales o cădiță pliabilă cu pernuță tip hamac și ne-a fost și încă ne este de mare ajutor
  • Scoică pentru mașină și landou – aici nu am făcut cea mai bună alegere pentru că am luat un sistem 3 în 1 cu scoică, landou și parte sport pentru cărucior așa că nu va recomandăm ce am ales noi. Vă recomand să cumpărați separat o scoică testată ADAC și un landou care să fie relativ compact. Acum când am trecut la căruciorul tip sport am ales că cumpărăm unul nou – Cybex Beezy – și să renunțăm la cel pe care îl aveam pentru că ocupa foarte mult spațiu atât în casă, cât și în portbagaj. Cel pe care îl avem acum este compact și se închide și deschide cu o singură mână. Dar acesta o să vă fie de folos când bebe o să aibă peste 5-6 luni.
  • Pătuț – dacă aș alege acum din nou aș alege un pătuț tip co-sleeper
  • Hăinuțe – țineți cont că bebelușul o să crească rapid, iar unele hăinuțe le va purta poate doar o dată, așa că nu cumpărați prea multe aceeași măsură. Măsura de nou-născut este 56, pe aceasta vă recomand să o aveți pentru ieșirea din maternitate. După ce se naște bebelușul o să vedeți efectiv ce mărime poartă, iar acum comenzile online vin de pe o zi pe alta, nu trebuie să vă faceți griji dacă nu aveți foarte multe hăinuțe. Și încă o recomandare – alegeți salopete cu fermoar, o să îmi mulțumiți.

Cam acestea ar fi produsele care nouă ne-au fost de folosi. Sper că nu am omis nimic. Dacă o să îmi mai aduc aminte de vreun alt produs o să actualizez articolul. Aștept să îmi spuneți și voi în comentarii dacă pe voi v-au ajutat alte produse.

Sper să vă fie de ajutor acest articol dacă sunteți proaspăt părinți!

4 comentarii

  • Mihaela

    Eu daca as lua-o de la capat as cumpara un patut co-sleeper pentru ca in cel normal, care mi-a placut mie nu a dormit deloc si un leagan electric ca sa nu-mi mai rup mainile si spatele.

    • Ana

      Subscriu cu pătuțul co-sleeper. Leagăn electric avem, dar nu adoarme în el. Îl punem acolo fără să îl legene când mai avem puțină treabă prin casă sau când mâncăm, să stea cu noi.

  • Rokolla

    Mereu descoperi lucruri. De exemplu diferenta dintre primul si al doilea copil este 6 ani si au aparut chestii faine de la una la alta. Lucruri utile de care sunt tare incantata. Foarte util articolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *