Carti,  Mama și bebe

Carti despre sarcina. Ce am citit si recomand

Dacă ești la prima sarcină cu siguranță ai o grămadă de nelămuriri și întrebări. Te întrebi ce să faci, ce să nu faci, ce să mănânci, când să te îngrijorezi și să te adresezi medicului. Te înțeleg, și eu sunt în aceeași situație. Soluția mea pentru aceste multe întrebări a fost să mă informez din mai multe surse, adică din câteva cărți. Totuși informațiile esențiale mi le-a comunicat medicul atunci când am aflat că sunt însărcinată și am avut primul control de sarcină și apoi pe parcursul sarcinii pe măsură ce apăreau, iar pe acelea le-am considerat cele mai avizate.

Îți recomand 2 dintre cărțile pe care le-am citit în timpul sarcinii, acestea conțin informații actuale și actualizate. Sper să te ajute și pe tine. Spor la citit!

La ce să te aștepți când ești însărcinată, supranumită și Biblia femeilor însărcinate este cea mai cunoscută și vândută carte despre sarcină. O carte stufoasă, de peste 600 pagini, dar care are informații complete despre tot ce ai nevoie să știi de la concepție până la naștere și chiar după. Conține și o rubrică pentru tătici cu sfaturi personalizate pentru ei.

Chiar dacă unele capitole poate nu vor fi de interes (cel despre sarcinile gemelare, de exemplu, dacă tu ai sarcină unică) este o carte pe care recomand să o ai în casă dacă aștepți un copil.

Cartea poate fi achiziționată de .

Mama și copilul este un manual practic pe care te poți baza de la concepere și până la vârsta de trei ani a copilului. O carte nu atât de stufoasă pe cât este cea de mai sus (are aproximativ 260 pagini), dar plină de poze, tabele, informații și exemple practice. O carte pe care o vei răsfoi poate chiar mai mult după ce se va naște copilul și vei avea nevoie de răspunsuri rapide la nedumeririle pe care le vei avea.

Cartea poate fi achiziționată de .

Citește și Ce beneficii ai ca gravidă cu domiciliul în București

Cu siguranță mai există și alte cărți care conțin informații actualizate despre sarcină, iar dacă aveți recomandări în acest sens vă rog să le scrieți în comentarii. Sarcină ușoară tuturor graviduțelor!

5 comentarii

 • Maria

  Buna! Bune recomandari. Ce am citit eu cand am fost insarcinata:
  Sarcina ta – dupa 35 ani (aveam 37 ani cand am nascut)
  Cel mai simpatic ghid de nastere, Vicky Iovine
  Ghidul Complet al sarcinii si al nasterii, D. si S. Beaumont (vai dar nu merge copy paste la tine in comments)
  Jurnal de sarcina, Ligia Pop
  Pregnancy day by day
  si alte cateva, vezi lista completa pe blog la mine, cauti pe blog la search „necesare bebelus”
  Sarcina usoara! Numai bine!

 • Rokolla

  Consider ca este utila putina documentare in momentul in care esti insarcinata. Uneori documentarea asta iti poate aduce o liniste pentru starile pe care le treci sau iti poate oferi anumite raspunsuri. Eu ma opresc la doi copii si recunosc ca si eu am citit mult pe perioada sarcinilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *