Louis Vuitton

Expozitia Louis Vuitton 200 MALLES, 200 VISIONNAIRES

Saptamana trecuta am fost in concediu la Paris si am avut ocazia sa ajung la expozitia temporara dedicata aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui Louis Vuitton: „200 MALLES, 200 VISIONNAIRES: THE EXHIBITION”. Expozitia isi incepe turneul mondial in vestul Parisului, la casa istorica a fondatorului din Asnières, urmand sa ajunga la Singapore, Tokyo, New York si Londra.

Expozitia inglobeaza 200 de cufere create de artisti si talente din domeniul artelor si culturii, știintelor, sportului, a cauzelor globale si multe altele. Fiecare a personalizat cate o panza goala metaforica, care masoara aproximativ aceleasi dimensiuni cu cele ale cufarului original pe care Louis Vuitton l-a conceput în anii 1850.

In poza de mai jos puteti vedea un „tort” LEGO comandat de urmasii lui Louis

Proiectul LV200 este o initiativa in intregime filantropica. Prima faza a strans deja 2 milioane de euro. Artistii si-au donat toate onorariile unei organizatii caritabile alese dintre 15 ONG-uri care lucreaza in 13 tari, toate selectate pentru angajamentul lor de a promova creativitatea in randul tinerilor. Cuferele sunt scoase la licitatie, iar profiturile generate din vanzarea lor vor finanta crearea unui program de burse pentru studenti.

Cufarul care canta

Acest cufar apartine DJ-ului Benji B, iar inauntrul lui se gaseste un pickup si o selectie de 200 de melodii din care poti sa alegi. Era plasat intr-o camera speciala, ca un studio de inregistrari, unde acustica este foarte buna.

Expozitia a inceput pe 9 decembrie 2021 si se mai gaseste in Paris pana pe 6 martie 2022. Durata expozitiei a fost prelungita cu 2 luni pentru ca cererea era foarte mare. Intrarea este gratuita, iar biletele pot fi rezervate online. Expozitia beneficiaza de tur ghidat.

Mi-a placut aceasta expozitie si ma bucur ca am avut ocazia sa o vizitez. Va recomand sa mergeti daca ajungeti in Paris, insa doar daca sunteti pasionati de brandul Louis Vuitton, cum sunt si eu.

S-ar putea să-ți placă și...

10 comentarii

 1. Personal, nu sunt fana. Piate si pentru ca stiu ca nu imi permit 😀 insa destinatia banilor mi se pare de bun gust!

 2. Oooo, te invidiez! Cu siguranţă o experiență unică.

 3. E interesanta! Ce frumos ca ai ajuns sa o vizitezi!

 4. Minunată expoziție din câte ne spui tu.

 5. Foarte interesant! Și eu visez să ajung la Paris și să vizitez ceva de genul, dar Coco Chanel.
  Mă bucur pentru tine!

 6. Interesant cufărul care cântă. Pe mine nu mă atrage din diverse motive. Ar fi fain ca marile branduri să facă schimbări ce țin de etică.

 7. Denisa spune:

  Foarte interesanta aceasta expozitie, cred ca e fain daca esti pasionata de acest brand.

 8. Nu pot sa zic ca sunt pasionata de acest brand dar expoziția mi-ar plăcea sa o vad.

 9. Ce expozitie interesanta, sigur e de bifat.

 10. Este superba expoziția și ma bucur c-am putut s-o admir și eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *