Carti, Louis Vuitton

Doamna Harris cucereste Parisul – varianta mea

Cartea Doamna Harris cucerește Parisul spune povestea unei menajere văduve din Londra anilor 1950, care se îndrăgostește nebunește de o rochie Dior couture în timp ce făcea curat în casa uneia dintre clientele sale bogate și decide că trebuie să aibă una a ei. După ce muncește, economisește și pariază pentru a strânge fonduri pentru a-și îndeplini visul, ea pornește într-o aventură la Paris și are parte de câteva peripeții.

Însă finalul nu este unul fericit, cel puțin nu din perspectiva mea.

Haideți să vă spun de ce. ATENTIE! Voi da câteva spoilere din carte.

Am simțit de la începutul cărții că mă asemăn cu doamna Harris (însă doar până la un anumit punct) și am înțeles perfect dorința ei de a avea o rochie scumpă. Trebuie doar să înlocuim Dior cu Louis Vuitton și rochia cu o geantă și povestea mea nu e departe de cea a doamnei Harris.

Povestea mea. Louis Vuitton în loc de Dior

Am început să fiu pasionată de brandul Louis Vuitton încă din adolescență, când răsfoiam revistele de modă și magazinul Louis Vuitton încă nu se deschisese (s-a deschis în 2008). Multă vreme mi s-a părut doar un vis copilăresc, să visez la o geantă atât de scumpă. De când a început era YouTube-ului am văzut cred că toate clipurile care prezentau genți Louis Vuitton și știam deja cele 3 modele clasice din care îmi doream să aleg (Speedy, Alma și Neverfull) chiar dacă nu le văzusem niciodată în realitate.

Acum 4 ani mi-am luat inima în dinți și am pășit în magazinul Louis Vuitton din București de la parterul hotelului JW Marriott. Exact ca doamna Harris am realizat că experiența dintr-un butic de lux nu se compară cu cea din magazinele obișnuite.

Doamna Harris a fost mai ambițioasă, și-a cumpărat din prima rochia dorită. Eu mi-am cumpărat câteva accesorii Louis Vuitton și apoi geanta la care visam de aproximativ 10 ani. Apropo, am ales modelul Speedy.

Pe amândouă ne aseamănă faptul că am economisit o perioada bună de timp pentru a ne cumpăra acel ceva la care visam. Doamna Harris aproape 3 ani, iar eu aproape 1 an. Doamna Harris a mers chiar mai departe și a pariat o parte din banii economisiți în speranță câștigării unei sume mai mari de bani care să îi permită să își realizeze visul mai rapid.

Ne și deosebește faptul că doamna Harris știa că nu are unde să poarte o rochie Dior și a luat în calcul că probabil se va bucura de ea doar din șifonier. Lucrurile pe care le cumpăr chiar le folosesc, iar geanta LV a mers cu mine peste tot.

Revenind la doamna Harris, ajunsă la Paris a mers direct de la aeroport la buticul Dior și îi înțeleg perfect nerăbdarea și neștiință privind buticurile de lux. Credea că ajunge la Paris, merge la Dior, își cumpără rochia, urcă în avion și merge acasă. Din păcate, nu s-a întâmplat chiar așa, pentru că la vremea respectivă casele de modă făceau rochiile doar la comandă și dura aproximativ 2 săptămâni să fie gata. În acest timp a avut ocazia să își facă prieteni și chiar să fie pețitoare pentru 2 tineri care au ajuns să se căsătorească.

A reușit doamna Harris să își cumpere rochia mult visată?

Da, dar aici intervine acel sfârșit nu tocmai fericit. Ajunsă înapoi acasă, în Londra, una din clientele sale (nu dintre cele bogate) avea o întâlnire importantă și nu avea nicio rochie elegantă care să fie curată. Doamna Harris, în bunătatea ei, i-a împrumut rochia Dior pe care nici nu a apucat să o poarte. Dintr-un accident nefericit, rochia a fost distrusă parțial la singura sa purtare.

Aici nu aș fi procedat la fel, nu îmi împrumut lucrurile de fel (decât dacă știu ca nu le mai vreau înapoi) și cu atât mai puțin nu ceva ce mi-am dorit atât de mult. Doamna Harris a muncit enorm pentru acea rochie ca să nu apuce să o poarte și să fie distrusă din prima zi…Însă fiecare este diferit și acționează diferit.

Citește și TOTUL despre produsele Louis Vuitton

Pe 15 iulie a apărut și ecranizarea acestei cărți. Așteptăm să vedem dacă o să fie disponibil și în România. Puteți vedea trailerul mai jos.

Cartea Doamna Harris cucereste Parisul poate fi găsită AICI, AICI, AICI sau AICI.

S-ar putea să-ți placă și...

7 comentarii

 1. Elena spune:

  Foarte interesant articolul! Stiu exact ce înseamnă pentru tine Louis Vuitton! Totdeauna ti-au placut lucrurile deosebite, indiferent cât ai așteptat să le cumperi! Bravo!

 2. Ce frumoasă e si varianta ta!
  Eu am pus mereu accentul pe lucrurile de calitate, isi spun cuvantul de fiecare data.

 3. Am citit cartea si mi-a placut. Eu ma aseman cu doamna Harris doar la capitolul perseverenta. Am fost la Paris, dar nu in cautare de genti sau rochii.

 4. Denisa spune:

  Ce poveste interesanta si cate asemanari. Tare misto cartea, chiar pe placul tau as putea spune.

 5. Frumoasă paralelă! Să spun la ce visez de ani de zile? Nu, nu cred că ar conta.
  Ce contează este faptul că m-ai convins că ar trebui să citesc carte, deci am trecut-o pe listă.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 6. Am citit cartea si chiar mi-a placut maxim!

 7. Si eu am citit-o si mi-a placut tare mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *