Travel

O zi la Comana: oaza de liniste, aer curat si natura

Parcul Natural Comana se află la doar 34 km de București și este o oază de liniște, aer curat și natură.

Am ales să mergem acolo într-o zi de sâmbătă din luna mai și pentru că era prima dată când mergeam am setat pe GPS Parcul de aventură Comana. Nu știam exact dacă și celelalte atracții pe care le-am văzut în poze sunt tot acolo, dar ne-am spus că ne vom orienta la fața locului. Și am avut noroc pentru că acolo era tot ce am văzut în poze.

La dus am făcut aproximativ 50 minute și drumul a fost plăcut și fără trafic. Am ajuns în jurul orei 16 și a fost o decizie bună pentru că parcarea (gratuită) era destul de aglomerată, însă am reușit să găsim loc de parcare deoarece erau deja multe persoane care plecau.

Am observat că erau mulți localnici care își închiriau curtea pentru parcare și erau și destul de mulți parcagii, deși după cum am menționat parcarea este gratuită.

În jurul orei 19 am plecat spre casă, deci am petrecut la Comana aproximativ 3 ore, iar drumul de întoarcere a fost mai rapid, aproximativ 35 minute.

Program și tarife Parcul de aventură Comana

Programul parcului de aventură Comana este de luni până vineri între orele 9-17, iar în weekend între orele 9-19.

Activitățile recreative și de agrement de care puteți beneficia:

  • escaladă în copaci (inclusiv tiroliana peste lac – 3 treceri) – 50 lei/3 ore
  • tiroliană peste lac – 10 lei/trecerea
  • barcă cu vâsle – 35 lei/oră (weekend)
  • caiac cu 1 loc – 25 lei/oră
  • caiac cu 2 locuri – 30 lei/oră
  • caiac cu 3 locuri – 34 lei/oră
  • tir cu arcul – 10 lei/30 minute/5 săgeți (weekend)
  • plimbare cu trenulețul Orient Express (weekend) – 10 lei/persoană (adulți și copii peste 6 ani), 5 lei/persoană (copii sub 6 ani)
  • plimbare cu vaporașul – 20 lei/persoană (adulți și copii peste 6 ani),10 lei/persoană (copii sub 6 ani)

Informațiile sunt valabile la data scrierii acestui articol în luna mai 2022. Dacă o să citiți acest articol peste ceva timp este posibil să fie tarife mai mari.

Ne-am adus o pătură și mâncare de acasă și am făcut un picnic pe malul bălții Comana. Apoi am luat-o la pas și ne-am plimbat prin Delta Neajlovului (sau Balta Comana) care este a doua deltă din țară ca biodiversitate după Delta Dunării.

Mi-a plăcut faptul că este un loc potrivit atât pentru cupluri, dar și pentru familiile cu copii. Cuplurile se pot bucura de Pasarela Dorințelor, Podul Sărutului și Podul Dragostei fără sfârșit. Iar familiile cu copii au la dispoziție Parcul de aventură.

Dacă picnicul nu este pe placul vostru sau ați uitat să aduceți cu voi mâncare nu este nicio problemă. În parcul Comana găsiți mai multe restaurante, dar și zone de unde puteți cumpara ceva rapid (mici, bere, înghețată) care au zone dedicate unde puteți sta la masă.

În concluzie, am fost plăcut impresionată de peisaje, dar și de curățenia de acolo. Se vedea că totul este întreținut și îngrijit. Sunt destule activități de care te poți bucura la Comana, de la zone pentru picnic, la Parcul de Aventură, o plimbare prin Delta Neajlovului și chiar mai multe restaurante.

13 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *