Carti

Recenzie Furia de Alex Michaelides

Cel mai probabil ați auzit despre Pacienta tăcută și poate și despre Fecioarele. Sunt cărțile anterioare scrise de Alex Michaelides. Furia (The Fury, 2024) este cel mai recent roman al său și despre el vă voi povesti în articolul de față.

Trebuie să menționez de la început că Furia este primul roman scris de acest autor pe care îl citesc, așa că nu am termen de comparație.

Editura Litera te invită într-o călătorie pe o insulă grecească unde nimic nu este ceea ce pare

Furia este un thriller hipnotizant, plin de suspans, despre o fostă vedetă de cinema care pleacă împreună cu prietenii pe propria sa insulă grecească unde totul este dat peste cap de o crimă. Chiar dacă principalul subiect al cărții este uciderea Lanei Farrar avem totuși și o poveste de dragoste (dar nu o dragoste idilică, ci mai degrabă obsesivă).

Cartea este plină de răsturnări de situație și de scenarii alternative, iar uneori este chiar frustrant pentru că situațiile se tot schimbă. Credeai că s-a întâmplat ceva, apoi descoperi că de fapt nu s-a întâmplat.

La fel se întâmplă și cu personajele. La finalul cărții îți schimbi cu totul părerea despre ele (despre unele dintre ele cel puțin).

Acest roman este bine scris, stilul este actual, deși m-a dus totuși puțin cu gândul la Agatha Christie. Per total mi-a plăcut mult această carte și vi-o recomand.

Romanul Furia de Alex Michaelides a apărut la editura Litera și poate fi achiziționat de aici.

ALEX MICHAELIDES VINE LA BUCUREȘTI

Alex Michaelides vine în România cu ocazia lansării acestei cărți. Miercuri, 20 martie 2024, de la ora 19:00, puteți merge la Sala Media a Teatrului Național Bucuresți să îl cunoașteți. Autorul va dialoga cu scriitoarea și jurnalista Ioana Bâldea Constantinescu și va semna autografe pentru cititori. 

Alte recenzii de cărți de pe blog puteți citi aici

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *