Evenimente

Targul de Craciun din Sibiu – editia 2021

Perioada sarbatorilor de iarna ma duce imediat cu gandul la targurile de Craciun. Am vizitat deja Targul de Craciun din Bucuresti si pe cel din Drumul Taberei (tot din Bucuresti). La Targul de Craciun din Sibiu ne-am dorit sa ajungem si anul trecut, totul era pregatit, aveam si cazare rezervata, insa din cauza pandemiei orasul Sibiu a fost inchis si Targul de Craciun nu a mai avut loc.

Anul acesta am sperat din nou ca Targul se va tine si am avut noroc. Targul de Craciun si-a deschis portile pe 26 noiembrie 2021 si este deschis pana pe 2 ianuarie 2022. Programul zilnic este 11:00 – 21:00 si intrarea este gratuita, insa este nevoie de certificat verde.

Noi am ajuns sambata cam pe la ora 15:30 si nu am prins coada la intrare, insa pe la 18 cand am plecat timpul de asteptare la coada era destul de mare. Mergand la amiaza am vazut Targul si la lumina zilei, dar si pe seara, avand in vedere ca se intuneca la 16:40. Am avut bucuria sa asistam la un apus spectaculos chiar cand s-au aprins luminitele.

Atractiile principale ale Targului de Craciun de la Sibiu sunt bradul, patinoarul, caruselul si roata panoramica.

La patinoarul din cadrul Targului intrarea costa 15 lei, tarif unic si pentru copii si pentru adulti, iar inchirierea patinelor costa inca 15 lei. Programul se desfasura in serii de cate o ora si jumatate incepand cu 9:30 dimineata pana la ora 21:00.

Tariful pentru o plimbare cu roata panoramica era 20 lei/persoana pentru 2 rotatii complete si se putea plati doar cash.

Langa brad exista si o zona de promenada, o pasarela practic unde poti urca si face poze, insa doar daca achizitionezi ceva de la magazinul oficial de cadouri al Targului.

Ce am cumparat si ce am mancat la Targ

De la Batranul Sas am incercat Hot Dog Bavarez (14,90 lei) si Hot Dog Din Marginime (14,90 lei). Ambele ni s-au parut foarte bune.

Vafele ne plac foarte mult asa ca am testat o varianta belgiana. Vafele spic simple costau 13 lei la care se mai adauga 1 leu pentru fiecare din celelalte elemente (sos de ciocolata, biscuiti Oreo, nuca macinata, nuca de cocos, mini-bezele, bomboane multicolore de ciocolata, sprinkles).

Am ales o vafa cu sos de ciocolata cu lapte si sprinkles. A costa 15 lei si a fost delicioasa.

Ciocolata calda costa 5 lei, iar vinul fiert 7 lei. Doar daca achizitionezi vin fiert primesti paharul pe care scrie „Targul de Craciun din Sibiu”, pentru celelalte bauturi primeai pahare simple.

Turta dulce gaseai in multe locuri, dar intr-un singur loc am gasit aceste modele care mi s-au parut deosebite. Au costat 10 lei fiecare, iar variantele mai mari costau 15 lei.

Am mancat si mancare gatita, insa nu o putem recomanda pentru ca desi arata delicios, era rece. Am luat o ceafa de porc la gratar, cartofi prajiti si inele de ceapa si am platit aproximativ 48 lei.

Alte preturi:

  • ciolan prajit – 9,9 lei/100 gr
  • friptura de porc – 9,9 lei/100 gr
  • frigaruie – 30 lei/bucata
  • paine – 1 lei/bucata
  • gulas cu fasole (500 ml) – 20 lei
  • sarmale (2 bucati) – 20 lei

Porumbul fiert costa 7 lei, cel copt 9 lei. Am cumparat si un salam de biscuiti care a costat 11 lei (100 gr costa 7 lei).

12 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *