Travel

Targurile de Craciun din Viena

Targurile de Craciun din Viena sunt printre cele mai frumoase din toata lumea asa ca ne doream de mult timp sa ajungem si noi sa le vedem. In decembrie 2021 dorinta ni s-a implinit si a fost o experienta minunata.

Am prins si cate restrictii, in sensul in care restaurantele nu erau deschise in interior sau exterior, puteai doar sa iei mancare la pachet. Nu s-a dovedit a fi o problema pentru noi pentru ca am cumparat cate ceva de la supermarket pentru micul-dejun, iar pentru celelalte mese am gustat bunatatile care se gaseau la targurile de Craciun.

Ce targuri de Craciun am vizitat?

  • Targul de Craciun Vienez din fata Primariei orasului Viena
  • Targul de Craciun de la Maria-Theresien Platz
  • Targul de Craciun de la Palatul Schönbrunn
  • Piata de Craciun Am Hof 
  • Advent la Palatul Liechtenstein

Targul de Craciun din fata Primariei orasului Viena este atractia principala a sarbatorilor de iarna. Este grandios si se poate observa acest fapt chiar inainte de a pasi pe acest taram magic. In cadrul targului veti gasi decoratiuni, preparate traditionale si nu numai, o roata panoramica, un copac cu inimioare, iar in anii trecuti am inteles ca era si patinoar, insa cand am fost noi nu l-am gasit.

Copacul cu inimioare sau copacul iubirii cum imi place sa il denumesc

Fiecare targ de Craciun are propria cana care se „inchiriaza”. Costa 3-4 euro, insa daca nu doresti sa o pastrezi primesti bani inapoi atunci cand o returnezi. Noi am pastrat ca suvenir doar canile de la targul principal, cel de la Primarie.

Mi se pare o idee minunata pentru ca in acest fel reduc consumul de plastic, iar turistii pleaca fericiti cu cel putin un suvenir.

Atmosfera de Craciun se simtea peste tot in oras pentru ca gaseai la tot pasul decoratiuni, luminite si brazi de vanzare. Este o destinatie perfecta pentru luna decembrie si vom reveni cu siguranta si in anii urmatori.

Prima excursie din 2022 este deja rezervata pentru ianuarie asa ca suntem nerabdatori sa calatorim cat mai mult si in 2022!

S-ar putea să-ți placă și...

5 comentarii

  1. Este și un vis de-al meu să ajung în Viena la târgurile de Crăciun.

  2. Mi-ar placea sa mai merg o data, stiu din anii trecuti ca e superb.

  3. Am vizitat de nenumarate ori Targurile de Crăciun din Viena, as reveni mereu si mereu.

  4. Ce frumos! Distracție plăcută și în 2022!

  5. Sunt niste experiente tare frumoase. Spre rusinea mea eu nici in Romania nu am fost la niciunul, daramite afara 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *