Travel

Turist in Italia: ce poti face si vizita in Roma

Dupa ce am vizitat Genova am mers la Roma. Aici lucrurile au stat diferite. Fiind capitala Italiei era mult mai aglomerat si mult mai murdar. Are totusi multa istorie si sunt atatea locuri frumoase pe care le poti vizita.

Fontana di Trevi

Fonta di Trevi este un loc emblematic pentru Roma. Plin de turisti la orice ora din zi si din noapte. Trebuie sa dai mult din coate pentru a reusi sa iti faci o poza acolo. O poza si cu tine, nu numai cu peisajul.

Colloseum

Colosseumul a fost una din dezamagiri pentru mine. Si cand spun asta ma refer la el vizitat inauntru. Pe dinafara este cum ma asteptam. Inainte de a merge in Roma am fost in Atena si am vazut Partenonul care mi s-a parut fascinant. Poate nu este corect sa le compar pe cele 2, dar la momentul respectiv am simtit sa fac aceasta comparatie. Iar Colosseumul a palit pe langa Partenon. Daca ar fi sa revad una din aceste 2 locatii as reveni cu siguranta la Partenon.

Terrazza del Pincio

Terrazza del Pincio este o terasa panoramica de unde se poate vedea foarte frumos apusul. Gasiti acolo si un parculet, doar ca aveti destule scari de urcat pana acolo.

Mancarea

Italia este faimoasa pentru mancarea grozava. Paste, pizza, tiramisu, gasesti de toate.

O prima recomandare ar fi sa evitati localurile apropiate de atractiile turistice. Acolo preturile sunt mai mari, trebuie sa astepti pentru a gasi loc si mancarea nu este grozava.

Incercati mancarea tip take-away: pizza la felie, gelato. Este mult mai gustoasa si economisiti si bani.

Paste negatite, reci si fara gust la un local langa Fontana di Trevi

Pizza la felie in sistem take-away

Cartierul Trastevere

Daca totusi vreti sa aveti totusi parte de servire la masa si de o mancare delicioasa va recomand sa mergeti in cartierul Trastevere. Seamana foarte mult cu Centrul Vechi din Bucuresti. Terasele, atmosfera.

Alte articole din categoria Travel gasesti AICI.

23 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *