Travel

5 zile de vis in Paris in luna ianuarie

Dupa ce in luna decembrie am fost la Viena, in luna ianuarie am decis sa mergem la Paris. Pana la toamna, dupa nunta, cel mai probabil nu o sa mai plecam in vacanta (cel putin nu in afara tarii) asa ca trebuia sa ne incarcam bateriile pentru perioada aglomerata ce va urma.

Obisnuim sa ne planificam vacantele in perioada zilelor libere nationale pentru a ne putea bucura de mai multe zile de concediu. In ianuarie ziua de 24 a fost libera asa ca ne-am luat cateva zile din concediul de odihna pentru a merge la Paris. Ne-am bucurat de 5 zile pline, iar in a 6a am plecat spre casa.

Am pregatit din timp un itinerariu cu tot ce ne doream sa vizitam si am reusit sa bifam tot de pe lista. Programul a fost pregatit pentru fiecare zi in functie de cat de aproape erau obiectivele unele de celelalte si de cat de mult timp era necesar sa alocam pentru fiecare obiectiv.

Ziua 1: Turnul Eiffel, podul Alexandre III, galeriile LaFayette, Opera Garnier, magazinul Chanel Rue Cambon

Primul loc in care am mers dupa ce ne-am cazat a fost magazinul Chanel de pe Rue Cambon. Mi-am dorit tare mult sa imi cumpar de acolo cerceii pentru nunta, iar logodnicul meu mi-a indeplinit aceasta dorinta (pentru care ii multumesc nespus).

Am avut o cazare de vis, cu vedere la turnul Eiffel din camera si putand ajunge pe jos la turn in 15 minute. Asa ca asta am facut. Am pornit pe jos spre magazinul Chanel, iar in drumul nostru ne-am oprit sa admiram si sa ne facem poze in fata turnului Eiffel.

Eu am mai fost in Paris in 2014, dar atunci nu am apucat sa vizitez pe cat mi-am dorit. Galeriile LaFayette este unul din locurile in care nu reusisem sa ajung si voiam neaparat sa ii fac o vizita. Era planificat sa ajungem in alta zi, dar in prima zi am mers mult pe jos si am ajuns intamplator si acolo.

Ultima oprire a fost magazinul Chanel de pe Rue Cambon de unde mi-am luat cerceii pentru nunta.

Ziua 2: Louvre, Champs-Elysees, Arcul de Triumf

Muzeul Louvre l-am mai vizitat, insa este un muzeu asa de grandios incat o singura vizita nu este de ajuns. Va recomand sa achizitionati biletele de intrare direct de la muzeu pentru ca este mai ieftin decat online. Biletul de intrare este 17 euro pentru adulti. Copii sub 18 ani au intrarea gratuita, la fel si persoanele intre 18-25 ani din Spatiul Economic European, din care Romania face parte.

Daca aveti sansa sa calatoriti pana la varsta de 25 ani va recomand cu mare caldura sa faceti acest lucru pentru ca o sa salvati multi bani. Majoritatea muzeelor europene importante au intrarea gratuita pentru studenti sau pentru cetatenii europeni sub 25 ani. Iar biletele de intrare nu sunt deloc ieftine.

Dupa ce am vizitat muzeul am facut o plimbare pe jos pana la Place de la Concerde, iar apoi am pornit pe Champs-Elysses pana la Arcul de Triumf.Ziua 3: Sacre-Coeur, Moulin Rouge, La Maison Rose, expozitia Louis Vuitton

Nici la bazilica Sacre-Coeur nu am reusit sa ajung data trecuta, asa ca era pe lista. Se afla in cartierul Montmartre, pe o colina, la inaltime. Daca ajungi acolo ai priveliste asupra intregului oras.

Daca ati urmarit serialul Emily in Paris atunci recunoasteti cu siguranta acest loc: La Maison Rose. Este un restaurant care nu era deschis cand am fost noi, din pacate. Am fost acolo doar pentru poze, dar poate mancam si la restaurant daca era deschis.

Am vrut sa bifam si Moulin Rouge, care nu mi s-a parut cine stie ce, dar este totusi un loc emblematic pentru Paris.

Am fost apoi la expozitia Louis Vuitton despre care am publicat deja un articol dedicat pe care il gasiti AICI.

Ziua 4: gradinile Luxembourg, Pantheon, Notre Dame, biserica Sf. Genoveva, croaziera Sena

Gradinile Luxembourg sunt un loc in care te poti relaxa si am avut surpriza sa vedem destul de multi oameni acolo desi era luna ianuarie si era destul de frig. Sper sa revenim acolo si intr-o perioada mai calda.

Notre-Dame inca este in renovare, asa ca nu se poate renova. O poti vedea doar de la distanta pentru ca are garduri de siguranta de jur imprejur.

Am ales sa mergem si intr-o croaziera pe Sena, care are durata de aproximativ o ora. Am prins croaziera care era la ora apusului si a fost o experienta foarte frumoasa. Va recomand sa mergeti cu Bateaux-Mouches, au preturile cele mai bune. Un bilet costa 14 euro pentru adulti.

Ziua 5: urcare in turnul Eiffel, cumparaturi si relaxare

Ultima zi plina in Paris am rezervat-o relaxarii si cumparaturilor. Am mers mai intai sa urcam in turnul Eiffel, insa nu recomand aceasta experienta. Cand am fost noi doar etajele 1 si 2 erau disponibile, etajul de sus era in renovare. Am ales sa mergem pe scari si biletul a fost 10,70 euro de persoana. Nu as mai repeta experienta, privelistea nu este indeajuns de frumoasa.

Va recomand sa mergeti la Galeriile LaFayette si sa urcati pe terasa de la ultimul etaj, etajul 7 parca. Privelistea de acolo este mult mai frumoasa si este gratuit.

Stanga – Privelistea de la etajul 1 din turnul Eiffel

Dreapta – Privelistea de pe terasa galeriilor LaFayette

Cele 5 zile in Paris au fost minunate si de abia asteptam sa revenim acolo!

12 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *