Travel

Luna de miere in Italia partea 1: Amalfi

Amalfi era pe lista noastră de dorințe de ceva timp, iar luna de miere a fost ocazia perfectă să bifam acest loc minunat. Am făcut un research destul de amănunțit înainte să rezervăm ceva și să pornim la drum, iar acest lucru ne-a ajutat enorm.

Amalfi este o comună din provincia Salerno, regiunea Campania, Italia. Este cu siguranță unul din acele locuri spectaculoase pe care le-ați văzut în fotografii. Este la fel de frumos și în realitate? Da, cu siguranță este.

O delicatesă specifică locului: sorbet de lămâie în lămâie. Delicioasă și răcoritoare pentru zilele toride de vară

Deși este un orășel mic și foarte aglomerat în perioada călduroasă, Amalfi are un farmec aparte. Lămâile sunt laitmotivul acestui loc, le găsești peste tot în diferite variante. Nu am rezistat și mi-am luat și eu o rochie și o eșarfă în această tematică.

Citește și Luna de miere în Italia: coasta amalfitană și Napoli

Transport

Amalfi este un centru de legătură între celelalte localități din zonă, de aici pleacă autobuzele spre toate celelalte destinații. Trebuie să menționez faptul că transportul public este foarte bine pus la punct, autobuzele circulă des și au un orar care este respectat.

Inițial ne doream să mergem cu mașina personală în luna de miere, dar ne-am dat seama că nu mai avem așa de multe zile de concediu. Iar drumul dus-întors până în Italia durează destul de mult. S-a dovedit o decizie chiar mai bună să mergem cu avionul, iar apoi să folosim doar transportul în comun. De ce? Parcarea era foarte scumpă și locurile erau puține. În plus, sunt numai serpentine, drumurile sunt destul de înguste, iar per total mie, personal, mi se pare stresant să conduci în acea zonă.

Prețuri

Prețurile la mâncare și suveniruri erau destul de ok, nu exagerate. Cazarea în schimb este destul de scumpă, iar noi am ales să ne cazăm în Scala, un sătuc aproape de Amalfi. Sunt multe astfel de localități pentru care puteți opta, iar distanța dintre ele este destul de mică. Noi făceam maxim jumătate de oră până în Amalfi.

În concluzie, Amalfi este cu siguranță unul dintre locurile în care merită să ajungi măcar o dată în viață. Un loc romantic și plin de viață din care vei rămâne cu amintiri foarte frumoase.

S-ar putea să-ți placă și...

9 comentarii

 1. Elena spune:

  Îmi era foarte dor de articolele tale. Atât de bine descri locurile că îți vine să pleci imediat în vacanță în astfel de locuri.

 2. Vara trecută am vrut să vizităm și noi acele zone, dar în final am ales Croația.

 3. Articolul tau mi-a facut dor de Italia. Poate o revad la anul. Am trecut Amalfi pe lista cu locuri de vizitat.

 4. Ati facut o alegere foarte frumoasa!! Ce peisaje de vis… Amintiri tare frumoase din luna de miere!

 5. Denisa spune:

  Foarte frumoasa locatia, perfecta pentru luna de miere. Totul arata minunat!

 6. Mulțumesc pentru descriere și detalii! Chiar am pe lista de destinații favorite Italia – Amalfi și îmi sunt de folos toate recomandările și informațiile.
  Felicitări pentru alegerea făcută!

 7. Ati ramas cu amintiri foarte faine! Si chiar pare un loc drăguț, merita ajuns acolo

 8. Gabriela spune:

  Nu știam nimic despre el ? iar acum este trecut pe lista mea. Mulțumesc, me-ai dat multe tips-uri ???

 9. Iubesc Italia si in Amalfi n-am ajuns pana acum. Pozele tale mi-au facut o pofta nebuna de vacanta si de plaja

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *